Menu Restaurant Week 2025
link do strony rezerwacji – https://week.pl/dwie-rzeki
Menu A
Przystawka:
Blin z dyni i ziemniaka / szarpana kaczka / pianka z bekonu / mus z wędzonej śliwki i pieczonego jabłka / pangratatto z nduja
Danie główne:
Polędwica z sarny sous vide / rydze w maśle szałwiowym / terrina z ziemniaka i topinamburu z truflą / sos demi glace z czerwonego wina i jałowca
Deser:
Brownie espresso / aksamitna ganache kawowa / galaretka maślankowa / lukrowane prażone orzeszki piniowe / gorący coulis wiśniowy z wiśniami w rumie
Menu B
Przystawka:
Blin dyniowo-ziemniaczany w panko / rydze / mus z jabłka i pietruszki / pianka z palonego masła / chutney z wędzonej śliwki / chips z topinamburu
Danie główne:
Glazurowany seler / sos demi glace z fermentowanych grzybów / chrupiąca soczewica / mus jabłkowo-pietruszkowy / consomme z borowików / krem z orzechów laskowych / espuma z jarzębiny
Deser:
Ciasto migdałowo-pomarańczowe nasączone ponczem z alkoholu z wyciągiem z ziół i pomarańczy / krem werbenowy / konfitowane brzoskwinie / mus z calamansi / skarmelizowana chmurka bezowa / plasterki cytrusów