Blog

Restaurant Week

Menu Restaurant Week 2025

link do strony rezerwacji – https://week.pl/dwie-rzeki

 

Menu A

Przystawka:

Blin z dyni i ziemniaka / szarpana kaczka / pianka z bekonu / mus z wędzonej śliwki i pieczonego jabłka / pangratatto z nduja

 

 

Danie główne:

Polędwica z sarny sous vide / rydze w maśle szałwiowym / terrina z ziemniaka i topinamburu z truflą / sos demi glace z czerwonego wina i jałowca

 

 

Deser:

Brownie espresso / aksamitna ganache kawowa / galaretka maślankowa / lukrowane prażone orzeszki piniowe / gorący coulis wiśniowy z wiśniami w rumie

brownie

 

Menu B

Przystawka:

Blin dyniowo-ziemniaczany w panko / rydze / mus z jabłka i pietruszki / pianka z palonego masła / chutney z wędzonej śliwki / chips z topinamburu

 

 

Danie główne:

Glazurowany seler / sos demi glace z fermentowanych grzybów / chrupiąca soczewica / mus jabłkowo-pietruszkowy / consomme z borowików / krem z orzechów laskowych / espuma z jarzębiny

 

 

Deser:

Ciasto migdałowo-pomarańczowe nasączone ponczem z alkoholu z wyciągiem z ziół i pomarańczy / krem werbenowy / konfitowane brzoskwinie / mus z calamansi / skarmelizowana chmurka bezowa / plasterki cytrusów